Elektromágneses rendszerek

Az áruvédelem nagy túlélői

Az elektromágneses (EM) rendszerek számítanak áruvédelmi szakma legrégebbi megoldásainak. Közös jellemzőjük a nehéz, széles, sok esetben tömör kialakítású antennák, közöttük keskeny folyosó. A hagyományos EM rendszerek a detektálás gyengébb, mint a modernebb rádiófrekvenciás (RF), vagy akusztomagnetikus (AM) módszereknek.
Van azonban egy olyan képességük, amelyet korszerűbb versenytársai ne képesek felülmúlni. Ez pedig az árujelölő címkék sokszínűsége, rejthetősége, valamint a fémeken történő jó detektálhatósága. A több ezres variációban elérhető hajszálvékony EM címkék szinte minden terméken észrevehetetlenül használhatók. Ezért számos szuper- és hipermarket, barkács- és könyváruház manapság is előszeretettel és sikerrel alkalmazza ezt a módszert. A könyvtári áruvédelmi megoldások még napjainkban is legnagyobb százalékban az elektromágneses megoldásokon alapulnak.
Az EM berendezések alkalmazásának új lendületet adtak azok új generációs, úgynevezett 3D modellek, amelyek detektálás terén már jócskán felnőnek versenytársaikhoz, ám a védelem alá vonható termékkörben messze megelőzik azokat. Ez pedig végső soron hatékony védelmet és gyors megtérülést eredményez a felhasználónak.

Elektromágneses rendszerek